Followers

Sunday, February 7, 2010

mari nangis bersama ibu bapa


menitik gak air mata gua nengok klip video nie. bila kita tengok anak anak sekolah ngan ibu bapa menangis bersama macam tu. hati gua tersentuh. mungkin gua terasa gua banyak buat salah ngan ibu bapa gua kot. sejak gua kawin memang jarang gua balik kampung. call pun tak. semua bersandarkan alasan kerja. pastu sebab anak bersekolah pastu pulak bini gua tak der cuti. ada jer benda yang gua tak boleh elak.  kalau amik cuti pun tak lama sari dua jer. balik kampung tidur satu malam jer. tu pun tak banyak sembang . gua tak der idea nak sembang . biasanya gua tido jer. bila tengok orang menangis ngan mak bapak diorang gua mula terkenangkan mak bapak gua kat kampung. dalam hati gua nak jer gua peluk mak bapak gua erat erat. tapi bila gua tetiba balik kampung gua terus buat macam tu kang diorang ingat gua buang tabiat pulak heh.. segan pulak kang .. tapi bila difikir balik apa sangat la segan tu.. bila lagi kita naik dakap kedua orang tua kita . takkan bila diorang dah tak der baru nak peluk kuat kuat ngan nangis teresak esak..dah tak der gunanya dah kalau time tu baru nak berubah... raya cina kang gua cuti.. buang tabiat ke tak gua tak kira dah .. gua nak peluk cium mak bapak gua dan gua nak nangis sekali.. gua sayang mak bapak gua .. korang macam mana ... nak tunggu bila lagi .. gua dah insaf nie .. lu orang nak tunggu sampai bila..

2 suara:

azziemma said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Memang sayu weh...aku tak boleh tengok adegan2 yang mcm ni...aku tengok kejap je dah menitik airmata ni...tambahan mak aku dah takde,tak sempat aku nak balas jasa die...masa tengah type ni pun dah begenang airmata nie...pilu sangat rasanye...rindu kat mak

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gua balik itu hari .. gua tak buat pun yang macam gua rancang .. segan lak gua .. brutal tetiba nak jadik jiwang tak berapa kacip ar .. uishk ..