Followers

Friday, November 26, 2010

25 Random Things About Me...

gua kena tag dengan Vee dua puluh tiga hari lepas.. tapi gua tak lupa.. cuma gua ambil pendekatan biar lambat asal buat..

Peraturannya adalah:
"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated. Haha!"


 
so mari kita mula
 
1     gua banyak menulis dari berkata kata.. di alam nyata gua seorang yang pendiam, kerana gua bisu sejak dilahirkan.. sila jangan terkejut..
 
2   first time orang kenal gua diorang cakap gua sombong .. lepas dah kenal gua diorang cakap gua poyo .. ada juga yang kat gua sewel.. tapi sebenarnya gua memang sombong.. sila percaya..
 
3   gua tak percaya manusia dah sampai ke bulan. ada lu orang dengar manusia pergi ke bulan lepas neil armstrong tu?.
 
4  sekarang nie gua masih confuse nak percaya atau tidak kata kata rakan sekerja bahawa piramid itu bukannya dibina oleh firaun tetapi sebenarnya oleh transformers.. fakta yang ada sangkut paut dengan teknologi nie bukan boleh dibuat main main..
 
5   setakat ini tak ada lagi barang gua yang rosak masuk dalam tong sampah dalam keadaan seketul.. gua suka godek sampai hancur untuk tengok bagaimana bende tu berfungsi.. contohnya radio, tv, camera, pendrive, walkman, earphone, handphone dll.. mana la tahu kot kot ada transformers yang menyamar jadi barangan elektrik rumah gua . bayangkan la kalau deceptecon tu menyamar jadi lampu bilik ayor.. tak ke penuh youtube dengan gambar mandi bogel korang.. wakaka..
 
6   ramai customer gua ingat gua cina.. tang mana yang cinanya entahlah..
 
7   sekolah gua ada empat tingkat saja.. tapi gua berjaya belajar sampai tingkat lima.. itu pun atas bumbung .. so paham paham aje la kenapa gua tak dapat belajar sampai tingkat enam..
 
8   suruh makan gua makan suruh ...
 
9   takut ke tandas.. gua tak pernah masuk tandas kat sekolah sepanjang gua berada di tahun satu.. gua tak ingat kenapa.. pernah sekali gua terkincit.. sampai rumah baru gua cuci... huh .. nasib baik tak der siapa tahu.. ini rahsia tau jangan heboh heboh pulak..
 
10  gua suka menyanyi karoke tapi suara gua tak mengizinkan..
 
11  gua suka minum jus belimbing panas.
 
12  gua pernah disambar petir.. petir tu sambar gua melalui peti ais.. seluruh urat tangan dan tengkuk gua time tu ada kesan terbakar..
 
13  kali kedua kes hampir tercabut nyawa adalah sewaktu dengannya adalah sewaktu bot yang gua naiki bersama 16 kawan yang lain karam ditengah laut ketika dalam perjalanan memancing dipulau sembilan..
 
14  dalam hati gua tak ada taman.. tapi bibit bibit kuntum kasih sayang itu  tetap ada..
 
15 bunga bukan sekuntum.. kumbang juga bukan sekuntum . gua tak suka kalau kumbang ada kuntum.
 
16  air cincang takkan putus.. tak bayar bil air saja yang boleh memutuskannya..
 
17  fakta yang nombor satu tu gua tipu..
 
18  jangan percaya cerita dari mulut ke mulut..tapi percayalah kalau cerita itu datang dari hati ke hati.. tapi itu pun kena hati hati jugak..
 
19  gua ada penyakit mudah lupa.. penyakit keturunan mungkin.. gua dah lupa dah apa nama penyakit mudah lupa tu.. melayu mudah lupa barangkali..
 
20  gua sentiasa memakai kaca mata jernih.. mata gua akan berkaca kalau tengok cerita yang menyayat hati.. tengok cerita lawak pun boleh berkaca jugak bijik mata.. tapi kalau tengok cerita rusia.. erk.... tak de pape lah.. tersasul pulak..
 
21 gua tak suka bawak wallet.. biasanya gua guna name card holder je.. bukan ada duit pun kad je penuh .. ishk ishk ishk..
 
22  perkataan berlawanan bagi sakit bukan sedap ke?
 
23  gua tak berapa arif sangat tentang fakta dan perangai gua sebab tu gua banyak merapu dalam fakta nie..
 
24  lagi sikit nak sampai fakta yang ke 25
 
25  yessss..dah settle.. sakian sekian 25 fakta diri gua.. harap puas hati..


p/s: sakian dalam bahasa banjar maksud dia ape ek.. hahahahaha..



jeng jeng jeng ... gua nak tag semua yang didalam senarai kenalan gua ..
sila klik jangan buat buat tak nampak pulak.. jangan sampai gua petik nama..
kepada yang telah buat tag nie sebelum nie dikecualikan..


update: 29/11/2010

setakat nie yang dah buat tag nie adalah seperti berikut..

gadisBunga
h a n i e
s e p e t
fizza
rozanna
jo
mimie
broken nigina

ini pulak senarai yang gua dah hantar warning letter..

http://one2paii.blogspot.com/
http://singularsong.blogspot.com/
http://e-dayu.blogspot.com/
http://akulaaleen.blogspot.com/
http://alhena-world.blogspot.com/
http://ntahhapa2.blogspot.com/
http://whooppocot.blogspot.com/
http://azziemma.blogspot.com/
http://www.makdaraterdiva.com/
http://brutalsolo.blogspot.com/
http://laraserphia.blogspot.com/
http://tasikmerah.blogspot.com/

yang bawah nie gadisBunga dah warning dulu..
http://www.bukananaktokey.com
http://yunusbadawi.blogspot.com/

24 suara:

h a n i e said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wa pernah kena rejatan letrik. ikut peti ais jugak. nasib baik panjang umor lagi..haihh

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wa pun penah kene letrik sampai ke siku. punca dari wayar tv terdedah yg wa igt dah off...

nasib baik selamat. rupa-rupanya sebab Allah nak bagi wa kenal dgn lu. huhuhu~

citer rusia tu genre apa lu tgk? huu~

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erk. nama wa ada dalam list lu la...wooo~

sepet said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kene renjatan letrik memang akan rase terkujat seketika.

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

h a n i e >
peti ais memang pengumpul elektrik terbaik gua rasa..


gadisBunga >
alhamdulillah kita dapat kenal kan..
citer rusia genre kontemporari..


gadisBunga >
so jangan lupa buat ek..


sepet >
waktu gua kena tu gua jadi keras selama dua minit.. lepas tu baru boleh gerakkan badan..

broken_nigina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gua tak ada dalam senarai.

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sori gua tak perasan.. dulu daridunialuar block.. sebab tu tak automatik transfer.. gua terlepas pandang.. sori.. tapi disebabkan blog lu adalah special dan yang pertama gua baca dari mula sampai habis.. gua terpaksa letak kat bahagian special lah.. hehehe..

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fakta no 2 tentang lu:

apa beza poyo dengan sombong?

:)

tasekM said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kejap. gua nk cek. gua ada ke tak de dlm senarai.



.

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

daddy ziyyad >
poyo tu satu perbuatan yang kita nampak sangat macam dibuat buat tetapi dengan konfidennyer dia lakukan.. dalam erti kata lain macam tak pandai belakun la..

sombong pulak adalah sebaliknya.. berlagak dengan confidentnyer..

keh3x... entah gua pun tak tahu.. gua tibai jer kasi jawapan tu..



tasekM >
jangan buat buat tak nampak pulak... gua dah lama tak starlite dahi nie.. haaa..


.

cik fiza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

okies incik tag anda telah siap dilaksanakan.. sila ke page sy yer :P

one2paii said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cis..siap ado namo den..siap de amaran lagi..huhu..den pasrahh..tp jang bukan ke den ponah buek mende yang sama dulu..jd lu leh la hapuskan list waning kek namo gua tuh yo..tima kasih jang

♥ Juliana Violet ♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Fakta yang number 9 tue sekarang semua orang dah tau dah...
hihihi...

Alamak, kan dah kena marah tak inform tukar link...
hee hee...

Sorry bosh!

rozanna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bnda paling malas weh.tp dh tulis dlm notepad,jap nak copy paste :p

makdara TERdiva said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

insyaAllah MDT akan buat tag ni.. :D

tawun depan buat leh x??
haha!

Mimie.Candy Cane said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahahahaha.gua kena tembak!!..
nti gua jawab okeh..!!
tungguuuuu!

jo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sikit pun gua tak gentar nak jawap tag lu ni..

sepet said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasib baik 2 min jer lu x bley gerak. kalu lebey, gua syak lu ada harapan menginap dalam ICU.

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cik fiza>
okeh.. gua dah update..

pai >
eh ye ke dah buat.. sebelum gua hantar surat warning gua check dulu semua entry blog sama ada dah buat ke belum.. tak perasan pulak lu dah buat.. erk ye ke dah buat..

vee >
ekekeke .. terbuka pekung didada pulak..

rozzana >
:) tq sebab usaha juga buat tag itu..

MTD >
buleh tak de hal.. lagi dua tiga hari je nak ke tahun depan..

mimie >
yes gua menunggu dengan penuh kesabaran..

jo >
gua pun tak gentar nak tag lu.. sikit pun tak.. tapi thumb tac tu gua spare jugak.. hahaha

s e p e t >
gua kat rumah sensorang time tu.. terus timbul rasa keinsafan .. seminggu gua jadi manusia yang soleh.. sikit dosa pun gua taknak buat.. tapi sayang gua insaf seminggu je.. kalau gua kekalkan keinsafan gua tu rasanya gua dah jadi tahfiz dah.. mungkin dah jadi mufti dah sekarang nie..


.

Mimie.Candy Cane said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yess!!! dah jawab!!!

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mimie >
yess gua dah update..

alhena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alamak!panik ni. dh habis deadline la. kiranya aku terlepas la kan tag tu. kan? kan? kan? :D

AdiK CoMeL said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aikk.. gua pun kena warning? cisss

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baru perasan lu ada buat update entri nih. hahaha