Followers

Sunday, May 22, 2011

webcam guna henpon.

pc gua tak de webcam.
tapi gua ada henpon yang ada camera berjenis Nokia yang menggunakan sistem Symbian S60.
henpon gua ada bluetooth.. tapi pc gua tak de bluetooth..
so gua terpaksa beli menatang nie.

bluetooth dongle - harga pasaran bawah RM15
tapi gua guna window XP yang tak pernah guna bluetooth..
lepas gua cucuk bluetooth dongle tu kat usb.
gua pun setting la pc gua dengan pergi ke C:\WINDOWS\system32
pastu carik file seperti di bawah dan double klik file fsquirt.exe tu untuk hantar file guna bluetooth ke henpon gua..







sebelum itu gua pergi ke http://sourceforge.net/projects/smartcam/files/ untuk download file Smartcam





yang petak merah untuk install kat pc dan petak hijau untuk download kat henpon.

pastu setting connection smartcam di pc ke bluetooth..


kat henpon pun kena setting camtu jugak.. kalau henpon ada wifi boleh la klik setting ke wifi.. baru boleh rakam video sampai keluar rumah..

smartcam nie juga boleh digunakan bersama yahoo massenger..





selamat mencuba..
.

6 suara:

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cemana aku nak install balik webcam software aku? aku cuma reti uninstall je..

Orang Kampung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pc aku ada webcam..
tapi x prnh guna.. hahaha..

–•-•»(•°whØØþ whØØþ€€°•)«•-•– said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

x tercapai akal ku.... tapi minat...

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gadisBunga>
biasanya pakcik google simpan software tu..


orangKampung >
webcam gua guna untuk tengok muka sendiri je.. contohnyer utk picit jerawat.. keh3x..



whoop >
tapi boleh rakam video je.. sound tak dak..

- GC - said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lantak lah takdak webcam pun. ada gua keshahhhh???? haha

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

-GC- >
orang comei memang pesen tak kisah.. hahaha...