Followers

Thursday, October 6, 2011

MENUNG


untuk entry ini gua kasi tajuk MENUNG..

entah mengapa.
setiap kali gua tatap gambar ini gua akan jadi terdiam. terdiam pesen yang membawa ke termenung..
pandangan gua akan mula menjurus untuk melihat certain part of the picture..
sesekali pandangan gua akan tertumpu ke surat khabar sesekali ke tulisan pada akhbar tu
kemudian ke cawan, ke luar tingkap ke pokok ke bangunan ke cahaya ke kerusi plastik ke lalat ke...
ke macam macam lagi..

setiap part yang gua lihat itu membawa ke fikiran membayangkan sesuatu.. sesuatu bayangan yang gua tak reti macam mana nak cerita kalau guna tulisan.. pesen kalau gua boleh tulis pun belum tentu korang boleh paham.. dan kalaulah korang boleh paham ianya akan membawa ke senyum sampai ke sudah atau ke menangis tak berlagu..

pendek kata ada seribu satu kisah yang gua boleh ceritakan kat lu orang tentang apa perasaan gua ketika melihat gambar ini..

antaranya perasaan  kosong, sunyi, sepi, mengelamun, nostalgia, angan angan, impian, pantai, angin, ombak, bulan, malam, diam, bicara, hati ke hati, renung, senyum, makna, segan, kaki kuis kuis pasir, dll.

so korang nampak tak perkaitan perasaan perasaan tu menjurus ke arah mana.. itu belum gua sambung bab perasaan pukul pukul dada, malu malu, gatal gatal, terjongket sebelah kaki, terjongket tah pekebende lagi segala tu..

ok lah stop kat sini je dulu.. mende perasaan perasaan ni bukan boleh di bawak bercerita sangat.. takut temekar bibit bibit kuntum kasih sayang pulak nanti kang..

.


10 suara:

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fuh! panjang gile pulak entri ko kalini!

dalam hati ada pasu bunga eh?

azziemma said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy faham,sy mengerti..jgn risau sy tak ggu awak...yg pasti perut sy sakit,rahang sy kejang..hanya yg paham je yg memahami perasaan awak..awak jg diri tau...jgn timbulkan bibit2 kuntum kasih segala bagai...sy taknak tgk awak menderita...huahuahua..

- GC - said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ntah hapa benda entri nih! jiwang karatzzz plak

cik fiza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak sangka entri kali ni pjg dan sarat dgn persoalan2 hihihi~~ lama x singgah sini :P

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@gadisBunga ikut kan hati gua nak sambung lagi dua tiga kajang sebenarnya.. :)

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@azziemma kang gua kabo ke hadzly kang.. keh3.. baru kene dgn bibit2 kuntum kasih sayang tu.. hahahhaha..

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@- GC - gua ambik gambar tu dengan perasaan.. bila gua tengok balik gambar tu gua dapat rasakan semula perasaan ketika itu..


p/s: amacam ada dak gaya gaya pemfotographer terkenal bila gua ulas gambar yang gua amik tu.. *sambil kembang kembang idung gaya riak*


keh3

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@cik fiza sekali sekala kena la panjang panjang.. takkan asyik pendek je ye dak.. :)

- GC - said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perasaan apa? nak terberak? tak faham langsung gaya ulasan lu derrrrr.. haha..

Mimi Jazman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kenape plak ni?? gaye frust merenung masa lampau pun ada..