Followers

Sunday, August 22, 2010

pengalaman belajar bawak kereta..

tadi gua blogwalking ke blog Makdara Terdiva.. tetiba teringat lak masa gua belajar kat driving school dulu..

masuk jer ke kereta kancil putih driving school, Apek Driving School  mulakan dengan brifing penerangan dan petua serta pengalamannya dengan pelajar dia sebelum sebelum gua..

Apek Driving School - "lu bila mau drive kena relax dan jangan gabra.. "

"ok " jawab gua ringkas..

Apek Driving School - "lu jangan jadi macam budak budak yang gua ajar dulu.. kelam kabut sampai masuk tali pinggang ke tempat penumpang sebelah.."

gua  - "ok no hal punya"

gua relax je.. alaa baru nak belajar bukan nak test lagi.. apa nak risau..

lepas pung pang pung pang penerangan diberikan..

Apek Driving School - "okay kita mula sekarang"

gua adjust tempat duduk kasi selesa.. gua check lampu signal kiri kanan. gua adjust cermin pandang belakang kasi pandangan ke belakang. gua check cermin sisi gua kasi betul betul sisi. gua arahkan itu apek kasi adjust cermin sisi sebelah dia kasi betul betul gua punya sedap pandang. talipinggang gua tarik sekali sentap .. sapp .. gua pacakkan ke lubang tali pinggang.. klik..

gua pengang kunci kasi pulas ikut arah jam. vroommmmm... gua hejut sekali pedal minyak kasi test..

gua tekan clutch.. tombol gear gua genggam erat.. kaki kanan gua standby kat pedal minyak.


"nanti dulu !!" jerit Apek Driving School

"kenapa ?" gua tanya tak puas hati....

"lu pun sama jugak macam budak budak yang gua ajar dulu.." leter Apek Driving School geleng kepala sambil pegang dia punya kepala talipinggang keledar..



.

6 suara:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baru dapat p ka... wakaka wakaka wakakak wakaka

GaDis CoMeL said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. lu pun sama. kasi malu saja sama apek!

aleen adela akoo ^_* said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

2lah,oberkompiden melampau2.huu

alhena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe, aku tkde pengalaman tk best mcm ko masa belajar bawak kete dulu. tp.. pengalaman best aku ialah setelah aku beli kete semasa lesen aku dh berumur 4 tahun dan sepanjang 4 tahun tu aku tk pernah bawak kete.

hobi kete aku ialah mati setiap kali lintas depan pintu pakgad. dan.. aku sangat glemer di kalangan mereka :)

makdara TERDIVA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha!..kamu saje buat akak lg darah gemuruh la dik..

akak pun penah jugak silap psg tali pinggang tu..bengang jer member sebelah..ekekekek!

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

solo >
time gua amik dulu p belum ada.. hehehe..


gadis comel >
saja ja gua test apek tu punya refleksi..


aleen >
biasa gua pakai tali pinggang ok jer.. gua kena kenan pelajar lame kot..


alhena >
kereta kalau dengan lesen 4 tahun memang ruper gitu.. memang masalah kereta tu .. bukan salah lu..


makdara >
kita belajar melalui pengalaman..
:)