Followers

Tuesday, February 8, 2011

dah komfom blog nie tutup.

semenjak dua menjak nie gua baru sedar..
sebenarnya nak tulis blog nie bukan boleh main tulis cincai cincai je..
kena ada mood kena ada feel baru boleh tulis entry.
kena ada fakta. kena ada bahan yang betul baru boleh tulis entry..
sebab satu dunia akan terjah blog kita tanpa kita sangka..

macam blog lama gua yang dah lama gua tinggal.. tah orang rusia mana tah dok skodeng blog gua tu.. dengan pendekatan judge a book by its cover, dengan segera gua bantai syak KGB punya angkara .. tah hape mende yang ada kat situ pun entah.. hish...


dua tiga hari lepas gua ada terpikir nak tutup blog gua nie .. pastu gua  nak buat freelance jadi silent reader..
kira macam gua nak berblogwalking sambil belajar ar kiranya.. gua nak buat research tentang penulisan blog.. nak kutip ilmu dari blogger lain.. nak amati gaya penulisan diorang. gua tak mau buat mende blog nie pesen hentam keromo je.. gua tanam nekad nak jadi seorang penulis blog yang berjaya dan bermatlamat dan juga berwawasan..
.
.
.
.
.
.
.
tapi lepas hari ketiga tu gua punya semangat jadi lain macam lepas gua pekene..


nasi-goreng-caca-marba nie.. cincai cincai je dia buat tapi semua ada ayam, sotong, udang, bayam, cendawan, ketam, cili padi, kacang panjang, fish cake, fish ball, kentang dan macam macam lagi semua digoreng tepung kecuali nasi.. sedap tak hinggat pastu sulam pulak dengan air timun campur laici .. perghhhh.. awek lalu pun gua tak hai langsung..

rasa mende pesen cincai cincai nie lagi best rupe nyer..
keh18x..





p/s: kalau tukang masak tu buat gile, silap gaya goreng pisang ngan goreng ubi pun di tepung nya sekali taruk atas nasi tu..

9 suara:

h a n i e said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ape kebende pelik benor mende lu makan ni weh..

sharamli said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pulak dah.
apa kaitan ngan benda makan ni pulak

sepet said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kedai mana ko pegi nih?? giler murah hati betol tuan kedai tuh!

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

so tutup ke tak tutup ni?

kehkehkeh!

- GC - said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kedai mana juai makanan macam tu? org kebuloqq je yg makan... haha

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

h a n i e >
pelik tapi sedap..



sharamli >
moralnya: mende cincai cincai nie sebenarnya ada kelainan.. i guess..



sepet >
kedai kat tambun.. dengan murah hati dia minta gua bayar RM6 sepinggan.. hahahaha..



gadisBunga >
taik hayam hangatnya tak lama.. keh3x



GC >
ya tepat sekali.. kalau dah kebuloq baru buleh makan sampai abis.. tiap kali gua order mesti makan tak abis..





.

Semarak Api said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pergh! time lapo mmg sodap mlntk nasik caca mrba nih.teliuq weh!

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semarah api >

dua orang punya makan nih..

mimi jazman_MJ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

PAK CIK GUA KELAM memang kelaparan masa ni.. hehehe..