Followers

Monday, March 21, 2011

sekarang hobi gua main burung.

semenjak dua menjak nie gua jarang update blog..
komen di blog kengkawan pun jarang jugak..
nak update blog pun biasanya gua terpaksa buat di rumah, itupun jam 1 pagi ke atas..
itu je la masa lapang yang gua ada..

blog kengkawan walaupun gua tak komen tapi tiap tiap hari gua lawat..

line internet di tempat kerja gua memang slow ditambah pulak dengan bertambahnya sehari demi sehari pengguna facebook baru.. rasa penyesalan mengajo deme main fb tiba tiba terpancar dalam diri gua.. nasik telah menjadi bubur.. gua terpaksa akur.. 
sekarang nie gua terpaksa menjadi silent reader buat sementara waktu..



gua dah lama tahu pasal burung biru nie.. tapi dulu gua tak endahkan sangat.. sebabnya gua tak paham jadahnya twitter nie.. 

tapi sekarang nie setelah gua mencuba dan mengaplikasikan penggunaanya dalam hidup gua dengan menyambungkannya ke henpon cap ayam gua nie.. hasilnya sehari gua terpaksa melayan lebih dari dua ratus msg. hinggakan bila nak tido gua terpaksa silentkan henpon gua dan bila bangun besoknya gua terpaksa baca lebih dari 60 msg  baru dari 8 orang yang gua follow..  8 yang gua follow pulak memang pesen berkicau tak kira masa..

ok ini resepi untuk menggunakan twitter melalui henpon :


  1. perlu ada henpon yang mempunyai keupayaan SMS. ( tak boleh call pun tak pe janji buleh SMS )
  2. perlu ada modal RM1 untuk seminggu. ( korang boleh tweet beribu ribu kali sampai muntah dgn modal singgit je)
  3. mesti menggunakan nombor celcom pada henpon anda.
  4. mesti ada account twitter.

caranya nanti gua cerita.. dah pukul tiga setengah dah.. besok gua kena bangun pagi..

gua nak g tido dulu.. 

bye..


p/s: klik kat lambang twitter tu kalau nak pegi ke laman twitter gua..


.


10 suara:

h a n i e said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu yg 8 org tu..nak mengata wa sekali lah tuuuuu...cis!

Umie Nadhirah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

umie main burung biru ni jugak sebab best je.. tak lag cam FACEBOOK..=="



berjaya hanya dengan RM10
http://www.ganda10.com/?id=umie92

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kdg2 aku lupa, aku pun ada burung. jap nak check.

- GC - said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mujur bukan gua dalam senarai 8 org tu!

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hanie dan GC >
8 org tu termasuk lu punya nama ar.. hehehe..

tapi yang nombor one gile banyak punya send tweet @akulinglung ngan @tokrimau.. perghh.. @mimie_candycane jatuh nombor 5 dalam senarai gua..

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

umie >

lu punya burung apa nama ... kasi ke gua..

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

GB >
gua tak pernah lupa gua punya burung.. sebab gua selalu check.. keh3

- GC - said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gua jatuh nombor berapa?

broken_nigina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

minda terpesong dengan tajuk entri.haha..

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gc >
setakat nie gua letak lu nombor satu..


broken nigina >
tajuk entry memang sengaja untuk memesongkan minda.. keh3