Followers

Monday, March 21, 2011

tips for using twitter via sms from celcom

jika korang seorang pengguna twitter semada jenis tegar atau tidak dan anda menggunakan talian celcom maka anda adalah seorang yang bertuah. kerana anda boleh menghantar dan menerima seberapa banyak twitter yang korang mahu hanya dengan melanggan Twitter SMS dengan hanya RM1 seminggu..
apa yang anda perlukan hanyalah sebuah henpon yang mempunyai fungsi SMS.
kalau dulu henpon gua nie nak keluar status new msg rasanya mahu sehari sekali je kot.. ye la siapa sangat la nak hantar msg kat gua kan. bateri henpon pun dalam mode standby je sampai abis bateri..
lepas gua guna servis twitter nie.. korang bayang kan tak kurang dari 400+ msg sehari. memang sibuk gua tiap hari baca sms dari twitter.. dan gua sentiasa update dengan perkembangan terbaru..


bayangkan dengan hanya seringgit seminggu anda dapat sms ke kengkawan tanpa had.. dan dapat info terkini secara terkini.. keh3x..


cara mendaftar twitter via sms di sini
just follow jer ikut apa yang ada kat site tu..



*orang yang kita follow di twitter tak automatik akan kita follow di twitter sms..
so untuk sms punya twitter kita kena follow semula..



setting mobile di twitter jangan usik.. bior je.. sbb tak de sangkut paut pun..


SMS TWITTER'S TIPS :

to follow someone type FOLL send to 29800
cth : FOLL ardzmarn

to stop follow type UNFOLL send to 29800
cth : UNFOLL ardzmarn


* follow yang kita lakukan ini hanya untuk dihantar ke henpon je.. jika kita follow atau unfollow melalui henpon . ianya tidak akan mengubah follower kita di web.. contoh : lu follow gua kat web twitter tapi tak follow kat henpon.. so msg tak akan dihantar ke henpon.. bila lu dah follow gua kat web dan henpon, lepas tu lu unfollow nama gua kat henpon, so yang dekat web tak akan padam.. gua harap korang paham apa yang gua tulis nie.. sebab gua pun rasa keliru jugak.. so buat buat paham je la.. ek..

to tweet just type msg and send to 29800 ( msg twitter hanya 140 aksara sahaja )
cth: gua sedang mandi lepas tu send jer ke 29800

check status sendiri (number of follower, following and last tweet)
type STATS hantar ke 29800

reply tweet : send @username msg and send to 29800
cth: @mimie_candycane orang korek kubor pakai cangkul la..

send direct msg type D username msg and send to 29800
cth D cikhani jadi ke nak kuar besok

twitter MMS : just take photo add msg and send to 29800
untuk MMS kena caj 50sen setiap mms harap maklum..

caj yang dikenakan untuk service nie RM1 untuk seminggu dan dicaj automatik.

kalau dah tak nak hanya perlu type STOP ALL dan hantar ke 29800


sekian . harap dapat membantu..

p/s: untuk lebih mudah just save nombor 29800 dalam contac henpon kasi nama twitter
untuk mudah membalas twitter hanya guna fungsi forward msg (sekiranya ada fungsi forward).

10 suara:

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gua punye no celcom dah kaput~

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

GB >
gua tak dapat follow lu punya burung melalui sms sbb lu punya burung lu sudah kunci..


.

Mimie.Candy Cane said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akhirnya lu berjaya mengupdate dengan mengetepikan kerje2 and update blog..syabas beteh

- GC - said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mujur lu boleh folo gua, kehkehkeh

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gua sengaja kunci takut ex bf stalk. kihkihkih~

jo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak mainlah gua twitter-twitter ni...lagipun gua pakai talipon Cap Singa Laut.

tasekM said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pehal lama tak hapdet ni wey...?








z69.

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wei! ko gi mana??

fuuyooh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam kenal.. hehe.. n follow
Gula-gula benci dengan aku

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mimie >
gua terpaksa ketepikan kerja gua dengan kaki..


GC >
gua terpaksa upah penyiasat persendirian untuk follow tau tak..


gadisBunga >
cheh.. dengan x pun takut.. hahahha..


jo >
tepon pesen masuk ayor memang tak boleh follow apa apa.. hihihi.. alaa singgit seminggu je jo..


tasekM >
tak de line ar tas.. erk .. lu macam tau tau je gua suka posisi 69 nie.. keh3x..


gadisBunga >
tak de g mana mana ... saja duduk duduk je..


fuuyooh >
yup.. salam kenal juga..