Followers

Thursday, April 28, 2011

QR code

ini QR code blog gua



7 suara:

rozanna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lama gilaa senyap.
dah jadi hantu twitter ke?hehe

–•-•»(•°whØØþ whØØþ€€°•)«•-•– said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ee...x paham lee...

- GC - said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tulis entri ni dalam jamban ka?

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni corak lantai toilet mana ko amik ni?

*dalam bizi sempat jugak ko tukar layout ek?

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rozanna >
tu la pasal. gua pun tak tahu la bila gua boleh start bising balik..


whoop >
nanti kang gua explain. alaaa.. gambo tu macam bar code cuma dua dimensi je.. orang jepun banyak pakai mende nie.. sistem android pun guna bende nie gak.. kod tu boleh simpan macam macam.. nombor talifon, alamat, sms, url web dll..


-GC- >
mana lu tau? ngendap ekkk..


gadisBunga >
erk.. erk...

* keh3x



.

alhena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni papan dam pesen baru ke? cemana nk main? ajar aku.

psstt.. buat kat aku satu *wink* kekeke

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alhena >
kalau nak buat code tu pegi kat laman sesawang nie..

http://qrcode.kaywa.com/

yang gua punya code tu gua dah modified sikit tapi masih boleh dibaca..

utk android, blackberry, iphone boleh download QR reader atau decoder untuk baca code tu.. ada macam macam jenis reader free..

kalau untuk henpon symbian atau henpon yang boleh guna java boleh download kat

http://www.upcode.com/download

.


p/s : keh3. lu tanya main main je tapi gua punya jawab panjang lebar kan.. hahaha..

gua nak cerita lengkap kat entry sebenarnya .. tapi gua malas .. :)