Followers

Friday, September 10, 2010

pagi raya..

semalam gua bertugas di RnR Tapah arah utara.. mula jam 9 pagi.. abis koje dan sampai ke rumah di Ipoh jam 12:00 malam.. pung pang pung pang keletuk keletak mandi ape segala jam dah pukul 12:30 malam.. gua lalu depan pc gua.. sebelah mata pun gua tak mandang.. sebab gua dah tutup siap siap lampu dan meraba raba ke katil untuk tido.. gua rasa lesu sangat.. gua genggam henpon gua dan pesan kat dia kejutkan gua jam 6 pagi karang.. besok gua kene kerja pagi jam 7:00.

tengah sedap sedap tido datang pulak bunyi nyamuk mengiang ngiang tepi telinga gua.. PAP.. sekali gua kasi back hand.. bunyi nyamuk pun hilang.. gua sambung balik tidur gua yang terganggu tadi..

tiba tiba gua terjaga.. gua jeling henpon gua yang baring sebelah gua.. gua tanya dia pukul berapa sekarang..
henpon gua tak jawap.. macam merajuk jer ruper dia.. dia nyala lampu kasi gua tengok sendiri jam yang dia paparkan di skrin..

07:01

huh... gua terkejut.. lewat lak subuh gua hari nie.. usai solat gua relax jap bukak radio nak dengar takbir raya.. biar ada suasana sikit.. layan feeling raya sensorang nie syahdu jugak..

tiba tiba gua terpandang baju raya yang dah tersedia bergosok tersangkut di tepi dinding.. dompet, singlet, spenda ngan stokin siap terletak di tepi meja..
erk.. gua tengok ballik jam..








gua jeling henpon gua .. apesal tak kejut gua ..
"gua dah kejut , siap kene back hand lagi.." jawap henpon gua dalam hati..
"next time nak set alarm pakai la bunyik lain..bongok." marah henpon gua dalam hati lagi.





.

11 suara:

aleen adela akoo ^_* said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erk,wa pecaye lu menyelitkan perkataan spenda d ctu untuk menguatkan jalan cerita lu.

eqbalzack said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sori bro...dtg sini bukan nak ajak gaduh...hehe

dtg sebab nak buat kunjungan balas...

selamat hari raya...

six.september =_= said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alarm gua guna tone orang berzikir
insap jugak kalau tak bangun subuh

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aleen >
so amacam gua punya jalan cerita .. kuat ke tak kuat .. hahaha..

EQ >
time kasih bro sudi singgah.. selamat hari raya..

six.september >
next time gua nak taruk tone orang bertalkin.. mana tau kot gua boleh insap pulak.. hahhah..


.

jumapx said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat raya : )
blogwalking jugak...

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jumapx >
selamat hari raya tu u tu ..

alhena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat hari raya man, maaf zahir batin.Ko keje eh hari raya? huhuhu siyann :)

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

blogwalking...
selamat hari raya. bunyi alarm dah tukar ke belum? :D

tasekM said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bunyik ketapi je la senang...

.

GaDis CoMeL said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bang,

nama gua ada dalam senarai nak ajak gaduh tak? cisss...

gua rasa, baik lu rekod je suara gua yang best nih, sumpah lu akan bangun dengan mudah tanpa perlu nak back hand bagai.

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alhena >
ha ah gua kerja.. tak per gua dah biasa dah.. dulu lapan tahun sekali baru boleh raya.. sekarang tiga tahun sekali.. ok la tu..


gadis bunga >
selamat hari raya juga.. alarm belum tukar lagi.. gua tengah carik tone talkin..


tasekM >
keretapi ke lokomotif.. betul ke gua eja lokomotif tu..


gadis comel >
kalau nak ajak gaduh kang gua petik nama lu dulu.. hahaha.. meh suara lu gua taruk jadi tone alarm.. lu kasi suara jerit tau.. jangan suara mengerang pulak.. lagi nyenyak gua tido kang..